ELM a instalat ascensoare în restaurantul Casa Nunții „Noroc” din Chișinău

Ascensoare pentru restaurante/bucătărie/marfare

În unul din cele mai bune restaurante din Chișinău, Casa Nunţii „Noroc”, inginerii Euroliftmontaj (ELM) au montat patru ascensoare pentru restaurante și un ascensor marfar.

Casa nunţii noroc, faţada clădirii în care au fost instalate ascensoarele Evroliftmontazh

Despre ascensoarele pentru restaurante

Astăzi, ascensoarele pentru restaurante reprezintă cel mai popular tip de ascensoare de serviciu. Pe parcursul proiectării unei sufragerii, cafenele sau a unui restaurant, adesea este cu mult mai convenabil de a plasa bucătăria și alte încăperi la diferite nivele. Astfel, apare necesitatea de a livra bucatele gătite în sală. Pentru astfel de
cazuri, puteţi comanda la un preţ convenabil producerea unui ascensor de marfă de dimeniuni mici pentru localul dumneavoastră.
Ascensorul pentru restaurante nu ocupă mult spaţiu, dar permite transportarea în câteva secunde a cantității necesare de veselă. Puțul ascensorului este de dimensiuni mici, ceea ce permite montarea acestuia într-o încăpere deja finisată.
Din punct de vedere funcțional, lifturile pentru restaurante (ascensoarele marfare de dimensiuni mici) pot fi împărţite în trei grupuri:

  • Ascensoare pentru transportarea bucatelor gata şi a băuturilor;
  • Ascensoare pentru veselă murdară;
  • Ascensoare marfare pentru furnizarea materiei prime.

Standarde sanitare

În conformitate cu standardele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în restaurante nu le este permis chelnerilor să transporte bucatele pe tăvi folosind scările de utilizare comună, adică fără utilizarea unui ascensor marfar. Este interzisă utilizarea concomitentă a ascensorului marfar de dimensiuni mici pentru transportul bucatelor gata și a veselei murdare. Îndeplinirea normelor sanitare îi determină pe proprietarii restaurantelor să utilizeze ascensoarele marfare de dimensiuni mici în producția alimentară. Ascensoarele trebuie împărțite în cele pentru transportul alimentelor (a bucatelor gata), a veselei murdare și a produselor alimentare, inclusiv a sticlelor, ambalajelor și recipientelor.

Dacă sunteţi blocat în lift, nu vă faceţi griji-faceţi clic pe butonul „alarmă”.
© Anatomia pasiunii/Anatomia lui Grey, TV

Ascensoarele pentru restaurante au, de asemenea, o serie de avantaje:

  • Ascensoarele pentru restaurante (sau ascensoarele de bucătărie) sunt ușor de instalat, au o eficiență ridicată de lucru și nu sunt zgomotoase;
  • Instalarea acestor echipamente se face calitativ și în cel mai scurt termen;
  • Este posibil ca ascensoarele pentru restaurante să fie instalate în clădiri deja construite, care poate deveni un aspect decisiv.

Pentru transportul de bucate gata făcute, cabina ascensorului de marfă de dimensiuni mici ar trebui să fie comandată din oțel inoxidabil. În cazul ascensorului pentru restaurante este necesară excluderea pătrunderii prafului pe alimente. Normele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică nu reglementează tipul ușilor pentru cabina liftului de bucătărie. Pentru restaurant este optim de a comanda ascensoare marfare de dimensiuni mici cu jaluzele-rulou ieftine pe cabină.


Vă mulțumim că sunteți cu noi!

👋